Tot 10.000 euro korting op digitale innovatie

Hallo Overijsselse MKB'ers!👋🏻

Op 8 Juli 2020 is bekend gemaakt door provincie Overijssel dat er steun komt voor bedrijven en verenigingen tijdens de corona crisis doormiddel van een subsidie in de vorm van een digitaliseringngsvoucher.

Hieronder vind je hoe deze subsidie van toepassing is op onze dienstverlening:

Wat houdt de digitaliseringsvoucher in?

Overijsselse mkb’ers, culturele en maatschappelijke ondernemingen kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een in Overijssel gevestigd bedrijf worden ingeschakeld voor het digitaliseren van producten en productieprocessen en het digitaal bereiken en bedienen van klanten en leden.

Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. De subsidie is maximaal 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, met een  een maximum van € 10.000,- voor het digitaliseren van producten en processen. 

De digitaliseringsvoucher is van toepassing op: 

  • Digitalisering van processen.
  • Digitalisering van producten.

 

De voucher kan vanaf maandag 13 juli worden aangevraagd via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In totaal is een bedrag van 250.000 euro beschikbaar.

Waarom is dit interessant voor jou onderneming?

Met deze subsidie kunnen wij jouw onderneming helpen met het ontdekken van uitdagingen waar jouw onderneming tegen aan loopt en samen tot oplossingen komen door middel van een Design Sprint. Een Design Sprint is een 4-daags proces om op een snelle effectieve manier jouw grootste uitdaging op te lossen.

 Een Design Sprint kan jouw helpen bij:

  • Het ontdekken van de belangrijkste uitdagingen binnen jouw onderneming en de mogelijke oplossingen.
  • Het creëren van nieuwe producten. 
  • Het verbeteren van bestaande producten.
  • Het verbeteren van bedrijfs processen.

Voor wie?

De volgende MKB-ondernemingen komen in aanmerking:

Voor alle aanvragers geldt dat ze een vestiging in Overijssel hebben.

  • Micro- of kleine ondernemingen.
  • Een samenwerkingsverband van micro- of kleine ondernemingen.
  • Kleine of middelgrote ondernemingen in de culturele of maatschappelijke sector.
  • Een samenwerkingsverband van minimaal twee middelgrote ondernemingen in de culturele of maatschappelijke sector, eventueel in combinatie met de micro- of kleine ondernemingen

Geïnteresseerd?

Kom jij in aanmerking voor deze subsidie en ben je benieuwd wat Buitenaardig voor je zou kunnen betekenen? Wij zijn beschikbaar om je verder te informeren of adviseren onder het genot van een kop koffie of een telefoontje. Neem contact met ons op!